sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Vaihtarin Do's & Dont's

Tämä blogi kun on suunnattu erityisesti seuraaville Madridin ja myös Espanjan vaihtareille, kirjoitan muutamia ohjeita ylös nyt kun kaikki on vielä kirkkaana mielessä :)

DO:
- Kannattaa aloittaa sillä että hakee deadlinen puitteissa haluamiinsa vaihtokohteisiin. Valinnat kannattaa miettiä siltä kannalta mistä itselle on tulevaisuudessa eniten hyöytyä (pikkusen kannattaa toki miettiä vaikkapa kohdemaan lämpötiloja, shoppailumahdollisuuksia ja ynnämuuta muuta tähdellistä ;))
- Sitten kun tulee hyväksytyksi on muistettava Learning Agreement, mutta ei hätää paikanpäällä voi vielä vaihtaa valintojaan lopulliseen Learning Agreementiin. Luultavasti jotain valitsemistasi kursseista ei tarjota tai löydät mielekkäämmän vaihtoehdon.
- Muista kaikki paperihommat Suomessa: vakuutukset, ilmoitukset Kelaan yms
- Katsele jo ennakkoon asuntoja ja ota yhteyttä mahdollisiin vuokranantajiin. Kuitenkaan paniikkia ei ole, asuntoja on paljon tarjolla. Nopeat syövät hitaat, joten jos näet jonkun huoneen josta pidät, siihen kannattaa tarttua.
- Muista tehdä Abono hakemus tarvitsellemasi alueelle ajoissa, tämä siis koskee alle 23 vuotiaita, jotka saavat matkustaa nuorten matkakortilla.
- Uskalla käyttää aina espanjan kieltä! Älä pelkää nolaavasi itsesi!
- Matkustele lähikaupungeissa ja muutenkin, jos vain aikataulut ja budjetti antaa periksi.
- Muista nauttia vaihtariajasta ja uusista kokemuksista!



DONT:
- Älä lähde matkaan odottaen kohtaavasi kaikki mahdolliset stereotypiat espanjalaisista. (Tosin osa niistä kyllä osoittautuu todeksi.)
- Älä jumitu kämppään, yliopistolle, aina samaan seuraan tai aina vain Erasmus illanviettoihin.
- Älä ressaa liikaa, asioilla on tapana lutviutua.

Espanja ja Madrid ovat loistavia vaihtokohteita ja toivonkin että mahdollisimman moni tarttuu tilaisuuteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti