sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Lissabon ja vähän muutakin

Viime postauksen jälkeen olen oikeastaan vain opiskellut ja käynyt väillä ulkona kavereiden kanssa. Opinnot ovat lähteneet rullaamaan ihan mukavasti, ensimmäinen essee palautettu ja esitelmä pidetty. Nyt kun kaikki ilmot ovat takana päin voin vain keskittyä normaaliin arkeen. Kielikeskuksen espanjan kurssikin on alkanut ja se vaikuttaa oikein hyödylliselle. Lisäksi pilates kurssi tuo urheilua elämään ja toivottavasti helpotusta opiskelijan kolotuksiin.
      Yksi ilta käytiin kämppiksen kanssa oikein mukavassa baari/ravintola yhdistelmässä nimeltä Naranja Café, jossa juoman hinnalla sai syödä kaikkea tarjolla olevaa ruokaa mielinmäärin.; ja mikä parasta se oli hyvää. :) Tämmöisiä paikkoja Suomeenkin! Muuta ei ole päällimmäisenä mielessä parista viime viikosta, sillä juuri nyt ajatukset ovat vielä juuri päättyneessä Lissabonin reissussa.
      Eli lensin torstai iltana Lissaboniin Iberialla; tunnin lento meni oikein mukavasti vaikkakin hiukan oli ilmakuoppia matkassa. Hostellini (Yes! Hostel Lisbon) oli aivan Baixa-Chiado metro aseman läheisyydessä, joten matka lentokentältä hostelliin hoitui näppärästi metrolla. Ostin Lisbon cardin 72 tunniksi, sillä olin laskeskellut että jos käyn kaikissa paikoissa missä tahdoin ja ajelisin julkisilla, kortti maksaisi itsensä takaisin. Ja lisäksi oli todella huoletonta vain vilauttaa korttia sisäänpääsyllä ja julkisissa! Hostellini osoittautui hyväksi valinnaksi niin hinta-laatusuhteen kuin sijainninkin suhteen, siispä suosittelen sitä :)
     Perjantaina vierailin kauimpana keskustasta sijaitsevissa kohteissani eli Belém nimisen kaupunginosan Jeróminos Monastery (luostari), Belém Tower, Berardo Collection Museum ja Belém Pastery. Maistoin kuuluisan Pastéis de Belém leivoksen, mutta jos nyt rehellisiä ollaan niin ei se ollut mitenkään hirmu erikoinen. Iltapäivällä vuorossa oli 28 ratikalla ajelua ja muuten vain keskustan tutkimista.
Monasteiro do Jerónimos

Torre do Belém

Berardo Museo

Leipomo, jonne riitti jonoa
 
Pastéis de Belem
     Lauantaina ajelin lisää numero 28 ratikalla ja kävelin päätepysäkiltä takaisin keskustaan, mikä osoittautui hyväksi päätökseksi sillä näin varmasti paljon enemmän kiireettömän harhailun ansiosta kuin mitä kartan avulla olisin nähnyt. Alla olevat kuvat summaavat aika hyvin sen mitä Lissabon on; kapeita katuja, korkeuseroja, pastellisävyjä, rapistunutta romantiikkaa ja kauniita maisemia.
Ratikka 28

Kapeita katuja ja korkeuseroja

Pastellisävyisiä taloja

Maisemaa näköalapaikalta

Santa Justa Elevator (kyllä, kävin ylhäällä vaikka pelotti hirmuisesti)

  Praca do Comercio yövalaistuksessa
Nyt kun olen taas takaisin Madridissa on hyvä alkaa jo haaveilemaan seuraavasta reissusta. Yksi ainakin on jo varattu joulukuun alussa Barcelonaan, mutta mitäköhän muuta sitä keksisi :)

2 kommenttia:

  1. Tuollainen matkailuhan on sitä parasta! :) kun lähtee jonnekin pidemmäksi aikaa, niin sieltä on helppoa haahuilla ympäri maata ja tutkia paikkoja. Kuulostaa mahtavalta! :)

    VastaaPoista
  2. Tästä on niin helppoa lähteä reissaamaan, että on edes vähän hyödynnettävä tilannetta! :)

    VastaaPoista