sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Opiskelijaelämää

Taas on yksi viikko vierähtänyt vaihtarielämästä! Tämä viikko on pitänyt sisällään ihan jo tosissaan opiskelua, kurssi-ilmon, opastetun El Capricho puistokierroksen, pikkuisen juhlimista ja kruununa Real Madrid-Barcelona peli baarikatsomossa. Ja tietysti hauskanpitoa kämppisten kanssa!
     Tosissaan olen taas pitkän kesän jälkeen päässyt opiskelun makuun; deadlinet ja kotiläksyt pyörivät päässä aivan entiseen malliin. Kurssivalintani ovat osoittautuneet melko hyviksi; aiheet ovat melko kiinnostavia ja opettajat asiassaan ammattitaitoisia. Kuitenkin kaikilla kursseilla huomaa kuinka jäämme jälkeen aikataulusta jatkuvasti ja kolmatta viikkoa tarkistellaan saman alueen tehtäviä; voi olla että jossain vaiheessa vauhti kiihtyy sitten liian nopeaksi kun kurssin loppu painaa päälle...
      Kurssi-ilmo eli matrícula oli mielenkiintoinen kokemus. Se on siis kaksivaiheinen prosessi; ensin täytetään solicitud de matrícula, johon merkataan lopulliset kurssit joille haluaa ilmoittautua. Tämä hakemus palautetaan tiedekunnan kansainvälisten asioiden toimistoon. Sitten määrättynä päivänä sukunimen alkukirjaimen mukaan määräytyvään kellonaikaan mennään tietokoneluokkaan tekemään ilmoittautuminen. Siellä Sigma nimisessä ohjelmassa täytellään haluamat kurssit ja tulostetaan Matrícula paperit. Yksi kopio laitetaan sitten matrícula kirjekuoreen allekirjoitettuna. Tilanne oli aikamoisen kaoottinen ja huonosti järjestetty, sillä puolessa välin ilmoja tulostuspaperi loppui ja opiskelijoitten piti siirtyä toiseen luokkaan (!). Minulla kävi vielä niin etten voinut ilmoitautua yhdellä kurssille, koska se oli jo täynnä. Tämä ongelma hoitui siten että hommasin opettajalta kirjallisen luvan ilmoittautua kurssille; uusi ilmo tapahtui tiedekunnan k.v toimistossa. Kuulostaa hankalalle ja sitä se olikin näin suomalaisen opiskelijan silmissä! :)
     Puistokierros oli mukava yliopistoni Erasmus opiskelijoitten tapahtuma lauantai aamupäivällä. Reilun tunnin mittaisella kierroksella ennätettiin kiertää hyvin El Capricho puisto. Puisto on siitä erikoinen että se on avoinna vain lauantaina ja sunnuntaina, ja siellä voi olla vain sata ihmistä yhtä aikaa. Sisäänpääsy on kuitenkin ilmainen. Puisto on noin puolen tunnin metro matkan päässä keskustasta.
Puistonportti

Lämmin sää helli 

Labyrintti, jonne ei kuitenkaan päässyt seikkailemaan
Tänä iltana Real Madrinin ja Barcelonan peli paikallisessa baarissa sai korvat soimaan. Äänekkäät ja fanaattiset madridilaiset kannustivat omiaan ja vastaavasti lennokkaasti haukkuivat vastustajia! Eiköhän tämä viikko ala olemaan pulkassa ja on laitettava päätä tyynyyn, jotta jaksaa taas seuraavan :)
PS. Minun ja kämppisteni yhteiselämästä voi pian lukea täällä http://meduelelagamba.wordpress.com/. Käykäähän klikkailemassa!

1 kommentti:

  1. Sulla on varmasti tosi ihanaa siella! Jatkuvasti uusia kokemuksia ja toi sun ja sun kämppisten blogijuttu näyttää tosi kivalta. Vaikken siitä varmaan mitään ymmärräkkään :D

    VastaaPoista